fredag 5 augusti 2011

stockholmsveckan vs afrikas horn, 1-0

var på barnfri tillställning igår och började prata med en bekant om stockholmsveckan i visby. hon hade befunnit sig där och berättade de mest vedervärdiga historier. tydligen finns det olika nivåer på utestället kallis där man kunde boka bord varav det finaste kostade runt 25 000kr. alltså bara för att boka bordet. men där fick man även spruta champagne. på nivån under kostade det några tusen mindre och där förekom vaskning eftersom sprut var förbjudet. vaskning innebär att man beställer in flera flaskor och låter personalen hälla ut flera, bara för att visa att man har råd. fick även höra om fenomenet "traska", man beställer in champagne och lämnar stället utan att ha druckit den. hon hade även träffat en kille som hade en budget på 300 000kr för fyra dagar. samt bevittnat en annan som vaskat hamburgare, beställt in 100st, ätit en och bett personalen kasta resten.
jag blir så ledsen och äcklad över hur(en tack och lov liten klick) människor beter sig. att dom inte skäms, det är helt ofattbart. folk överkonsumerar så mycket att det inte går att konsumera mer så då får man ta in lite mer och kasta bara för att visa att man kan.
samtidigt svälter miljontals människor ihjäl för att de saknar resurser. jag hoppas att mammorna på afrikas horn som ser sina små barn tyna bort och dö aldrig för veta hur det går till i visby eller båstad och liknande skitevenemang för vilket sjukt hån det är. som att spotta de i ansiktet genom att hälla ut/spruta/lämna champagne/burgare/whatever för hundratusentals kronor.

via radiohjälpen kan man rädda människors liv genom att sms:a 50, 100 eller 200 till nr 72 999 för att skänka motsvarande belopp, eller betala till plusgiro 90 1950-6 eller bankgiro 901-9506

Inga kommentarer: